ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή με Μαρμελάδα Ακτινίδιο – Μπανάνα – Μήλο

kritongea89

Ο σεφ προτείνει:

Γλυκό:

Τάρτες με μαρμελάδα ακτινίδιο-μήλο.

Υλικά:

15 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη, 3 σταγόνες μηλόξυδο, 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη, 1 κουταλιά σούπας παγωμένο νερό, 1 βανίλια, λίγο αλάτι.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τις βάσεις. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με το αλεύρι και δουλεύουμε με το πιρούνι ώσπου να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μηλόξυδο, τη βανίλια και το νερό. Ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει μια μπαλίτσα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε λεπτό φύλλο υπολογίζοντας να φτάσει για 3 κομμάτια. Τοποθετούμε τη ζύμη στις φόρμες ομοιόμορφα. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα επάνω στη ζύμη της κάθε τάρτας. Με το ζυμάρι που περίσσεψε κάνετε αν θέλετε σχέδια για την επιφάνεια τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς περίπου για 18 λεπτά.

Διατροφική Αξία ανά 100 γρμ.
Ενέργεια 277
Πρωτεΐνες 0.5
Υδατάνθρακες 67.5
Εκ των οποίων σάκχαρα 63.6
Λιπαρά < 0.1
Εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1
Εδώδιμες ίνες 2.0
Αλάτι < 0.1