ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή με Μαρμελάδα Βερίκοκο

Ο σεφ Δημήτρης Μαυράκης προτείνει:

Γλυκό:

Μους από μαρμελάδα βερύκοκο και καρύδια.

Υλικά:

200 γρμ κρέμα γάλακτος 35%, 200 γρμ γιαούρτι στραγγιστό, 2 ασπράδια (για μαρέγκα), 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερύκοκο. Για την σάλτσα: 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερύκοκο, 1 κουτ. σούπας νερό.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την μαρμελάδα και το νερό για να φτιάξουμε την σάλτσα μας. Κρυώνουμε στο ψυγείο. Αμέσως μετά ρίχνουμε στο μίξερ το γιαούρτι και την μαρμελάδα προσέχοντας να μην μας κόψει. Εκτός του μίξερ και στον κάδο ρίχνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω ΑΡΓΑ-ΑΡΓΑ για να μην οξυγονωθεί η μους. Σερβίρουμε την σάλτσα μας σε ποτήρι Martini και ρίχνουμε από επάνω φλούδες από πικρή σοκολάτα.

Διατροφική Αξία ανά 100 γρμ.
Ενέργεια 277
Πρωτεΐνες 0.7
Υδατάνθρακες 55
Εκ των οποίων σάκχαρα 49.7
Λιπαρά < 0.1
Εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1
Εδώδιμες ίνες 1.6
Αλάτι < 0.1