Ο σεφ Δημήτρης Μαυράκης προτείνει:
Σαλάτα:
Τρυφερές καρδιές σαλατικών με βινεγκρέτ από Μαρμελάδα φράουλα / ξινόμηλο και καρύδια.
Υλικά:
200 γρμ. Mix σαλατικών (ρόκα, αισμπέργκ, γαλλική, λάχανο κόκκινο), ½ ξινόμηλο, 2κουτ. Σούπας καρύδι χοντροκομμένο, φλούδες από κρητική γραβιέρα.
Βινεγκρέτ:
2 κουτ. Σούπας Μαρμελάδα Φράουλα, 3 κουτ. Σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 5 κουτ. Σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα σαλατικά, το ξινόμηλο, τα καρύδια και την βινεγκρέτ ( αφού την έχουμε χτυπήσει καλά σε μπλέντερ). Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτο σούπας και ρίχνουμε τις φλούδες από την γραβιέρα στην κορυφή.
Διατροφική Αξία | ανά 100 γρμ. |
Ενέργεια | 280 |
Πρωτεΐνες | 0.4 |
Υδατάνθρακες | 68.4 |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 64.7 |
Λιπαρά | < 0.1 |
Εκ των οποίων κορεσμένα | < 0.1 |
Εδώδιμες ίνες | 2.1 |
Αλάτι | < 0.1 |