Ο σεφ Δημήτρης Μαυράκης προτείνει:
Κρεατικά:
Ψαρονέφρι με σάλτσα δαμάσκηνο και μοσχάτο ξηρό.
Υλικά:
1 ψαρονέφρι, 1 ποτ. κρασί μοσχάτο ξηρό, μισό ποτ. ξύδι μπαλσάμικο, 3 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Δαμάσκηνο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, καρύδι τριμμένο ή αμύγδαλο.
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το ψαρονέφρι σε ροζέτες ή μενταγιόν. Το μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο για 2 ώρες. Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε το κρέας, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Μόλις τραβήξει τα πολλά υγρά του, προσθέτουμε και την μαρμελάδα δαμάσκηνο, ανακατεύοντας ζωηρά. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ένα πουρέ πατάτας με τα καρύδια πασπαλισμένα από πάνω.
Διατροφική Αξία | ανά 100 γρμ. |
Ενέργεια | 224 |
Πρωτεΐνες | 0.4 |
Υδατάνθρακες | 54.6 |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 50.2 |
Λιπαρά | < 0.1 |
Εκ των οποίων κορεσμένα | < 0.1 |
Εδώδιμες ίνες | 1.7 |
Αλάτι | < 0.1 |