ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή με Μαρμελάδα Φράουλα

STA 5987 E1621956852956, Kritongea.gr | Ιστορίες Κρητικής Γαστρονομίας

Ο σεφ Δημήτρης Μαυράκης προτείνει:

Σαλάτα:

Τρυφερές καρδιές σαλατικών με βινεγκρέτ από Μαρμελάδα φράουλα / ξινόμηλο και καρύδια.

Υλικά:

200 γρμ. Mix σαλατικών (ρόκα, αισμπέργκ, γαλλική, λάχανο κόκκινο), ½ ξινόμηλο, 2κουτ. Σούπας καρύδι χοντροκομμένο, φλούδες από κρητική γραβιέρα.

Βινεγκρέτ:

2 κουτ. Σούπας Μαρμελάδα Φράουλα, 3 κουτ. Σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 5 κουτ. Σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα σαλατικά, το ξινόμηλο, τα καρύδια και την βινεγκρέτ ( αφού την έχουμε χτυπήσει καλά σε μπλέντερ). Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτο σούπας και ρίχνουμε τις φλούδες από την γραβιέρα στην κορυφή.

Διατροφική Αξία ανά 100 γρμ.
Ενέργεια 280
Πρωτεΐνες 0.4
Υδατάνθρακες 68.4
Εκ των οποίων σάκχαρα 64.7
Λιπαρά < 0.1
Εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1
Εδώδιμες ίνες 2.1
Αλάτι < 0.1