Κρήτη. To μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο Θάλασσα, πατρίδα του Μινωικού Πολιτισμού και κοιτίδα εθίμων και παραδόσεων. Ενας τόπος που δωρίζει απλόχερα πλούτο εμπειριών στο πέρασμα των χρόνων.

Αρχάνες. μία γραφική αγροτική κωμόπολη με ιστορία 5000 χρόνων, χτισμένη σε μία κατάφυτη περιοχή 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στους πρόποδες του όρους Γιούχτας.

Κρητική Γή. Το φως και το έδαφος έκαναν την γη της Κρήτης να καρποφορήσει. Καρποί, βότανα, φρούτα, λαχανικά ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την πολυσυζητημένη και πολύτιμη.

“Μεσογειακή Διατροφή”. Η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της κουλτούρας των Κρητικών. Οι άφθονες, αγνές πρώτες ύλες που παρέχουν τα ευλογημένα εδάφη του νησιού το καθιστούν γαστρονομικό παράδεισο.

Κρητική Παράδοση. Από τη μάνα στην κόρη,πέρασαν αιώνες τώρα οι αυθεντικές κρητικές συνταγές μεταφέροντας τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα της φύσης με τέχνη και μεράκι στο τραπέζι μας.

Κρητών Γαία είναι μια κρητική εταιρεία που ξεκίνησε το 2003 με όραμα να σφραγίσει αυτούσια την κρητική γεύση και να την μεταφέρει σε όλο τον κόσμο.

Καλώς ορίσατε! Ελάτε να σας φιλέψουμε!

signature