Πλούσια σε βιταμίνη Α τα βερίκοκα συμβάλλουν στην καλή υγεία. Εμπεριέχουν επίσης καροτοειδή (β-καροτένιο, λυκοτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα. Αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών, ως εκ τούτου έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν τα αγγεία και εμποδίζουν την οξείδωση της “κακής” χοληστερίνης. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα πρέπει να περιληφθεί η βιταμίνη Β3 (νιασίνη), ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του βερύκοκου, απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Συστατικά
Βερύκοκο, φρέσκος χυμός λεμονιού. Παρασκευάζεται από 90 γρμ. φρούτου ανά 100 γρμ. τελικού προϊόντος.
Γευστικές Προτάσεις
Σνάκ σε φρυγανιά, τσιζκέικ, μάφιν, τούρτες.