Μαρμελάδα Πορτοκάλι – Μήλο

Για γερά οστά και σύμμαχος κατά της χοληστερίνης

Κωδικός – 0052

Καθ. βάρος – 300 γρμ.

Συσκευασία – Γυάλινο βάζο 470 γρμ.

Τμχ / Κιβώτιο – 9

Barcode – 5200348612018

Διάρκεια ζωής – 18 μήνες

Συστατικά

Πορτοκάλι, Μήλο, ζάχαρη, φρέσκος χυμός λεμονιού. Παρασκευάζεται από 70 γρμ. φρούτου ανά 100 γρμ. τελικού προϊόντος. Ολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα 61 γρμ. ανά 100 γρμ.

Γευστικές Προτάσεις

Σνάκ σε φρυγανιά / ψωμί, τάρτες, γεμιστά μπισκότα, κοτόπουλο.

Μήλο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φολικό οξύ, μηλικό οξύ. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείρει την πεπτική λειτουργία και βοηθά στην πέψη και στη ρύθμιση του σακχάρου. Προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει, ενώ έχει και αντικαρκινική δράση.

Πορτοκάλι: Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι απαραίτητο στη διατροφή του ανθρώπου και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη.

Ο σεφ Δημήτρης Μαυράκης προτείνει:

Θαλασσινά:

Γαρίδες με ρύζι μπασμάτι και σάλτσα πορτοκάλι.

Υλικά:

5 τμχ γαρίδες Νο1, 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, 2.5 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο, 1 ποτήρι κρασί μοσχάτο ξηρό, 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι, ξύσμα λεμονιού.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες πάρα πολύ καλά και αφήνουμε μόνο την ψίχα. Μόλις βράσει το νερό πάρα πολύ καλά ρίχνουμε το σησαμέλαιο και το ρύζι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και δεν ανακατεύουμε το ρύζι μέχρι να κάνει τρύπες. Κλείνουμε την φωτιά και μόλις τραβήξει όλο το νερό το ρίχνουμε σε ένα ταψί και το απλώνουμε να κρυώσει γρήγορα για να μείνει σπυρωτό. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει καλά και για ένα λεπτό σοτάρουμε τις γαρίδες μας. Αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει, σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σάλτσα. Σερβίρουμε το ρύζι μας και βάζουμε τις γαρίδες περιχύνοντας με την σάλτσα.

Διατροφική Αξία ανά 100 γρμ.
Ενέργεια 254
Πρωτεΐνες 0.7
Υδατάνθρακες 61.5
Εκ των οποίων σάκχαρα 54.0
Λιπαρά < 0.1
Εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1
Εδώδιμες ίνες 2.2
Αλάτι < 0.1