Μαρμελάδα Ακτινίδιο – Μπανάνα – Μήλο

Ο ελαφρύς γευστικός συνδυασμός με υψηλή διατροφική αξία

Κωδικός – 0051

Καθ. βάρος – 300 γρμ.

Συσκευασία – Γυάλινο βάζο 470 γρμ.

Τμχ / Κιβώτιο – 9

Barcode – 5200348612001

Διάρκεια ζωής – 18 μήνες

Συστατικά

Ακτινίδιο, Μήλο, Μπανάνα, ζάχαρη, φρέσκος χυμός λεμονιού. Παρασκευάζεται από 70 γρμ. φρούτου ανά 100 γρμ. τελικού προϊόντος. Ολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα 65 γρμ. ανά 100 γρμ.

Γευστικές Προτάσεις

Σνάκ σε φρυγανιά / ψωμί, συνδυασμός με γιαούρτι, γεμιστά μπισκότα, gourmet σάλτσες και dressing.

Η Μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες.

Το Μήλο: είναι πλούσιο σε βιταμίνες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείρει την πεπτική λειτουργία και βοηθά στην πέψη και στη ρύθμιση του σακχάρου. Προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ ενώ έχει και αντικαρκινική δράση.

Το Ακτινίδιο είναι το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην παραγωγή κολλαγόνου για την διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Ο σεφ προτείνει:

Γλυκό:

Τάρτες με μαρμελάδα ακτινίδιο-μήλο.

Υλικά:

15 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη, 3 σταγόνες μηλόξυδο, 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη, 1 κουταλιά σούπας παγωμένο νερό, 1 βανίλια, λίγο αλάτι.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τις βάσεις. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με το αλεύρι και δουλεύουμε με το πιρούνι ώσπου να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μηλόξυδο, τη βανίλια και το νερό. Ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει μια μπαλίτσα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε λεπτό φύλλο υπολογίζοντας να φτάσει για 3 κομμάτια. Τοποθετούμε τη ζύμη στις φόρμες ομοιόμορφα. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα επάνω στη ζύμη της κάθε τάρτας. Με το ζυμάρι που περίσσεψε κάνετε αν θέλετε σχέδια για την επιφάνεια τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς περίπου για 18 λεπτά.

Διατροφική Αξία ανά 100 γρμ.
Ενέργεια 277
Πρωτεΐνες 0.5
Υδατάνθρακες 67.5
Εκ των οποίων σάκχαρα 63.6
Λιπαρά < 0.1
Εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1
Εδώδιμες ίνες 2.0
Αλάτι < 0.1