Μαρμελάδα Βερίκοκο

Ο χυμώδης βελούδινος γευστικός θησαυρός – Σύμμαχος της μακροζωίας

Κωδικός – 0053

Καθ. βάρος – 300 γρμ.

Συσκευασία – Γυάλινο βάζο 470 γρμ.

Τμχ / Κιβώτιο – 9

Barcode – 5200348612025

Διάρκεια ζωής – 18 μήνες

Συστατικά

Βερίκοκο, ζάχαρη, φρέσκος χυμός λεμονιού. Παρασκευάζεται από 70 γρμ. φρούτου ανά 100 γρμ. τελικού προϊόντος. Ολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα 65 γρμ. ανά 100 γρμ.

Γευστικές Προτάσεις

Σνάκ σε φρυγανιά, τσιζκέικ, μάφιν, τούρτες

Πλούσια σε βιταμίνη Α τα βερίκοκα συμβάλλουν στην καλή υγεία. Εμπεριέχουν επίσης καροτοειδή (β-καροτένιο, λυκοτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα. Αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών, ως εκ τούτου έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν τα αγγεία και εμποδίζουν την οξείδωση της “κακής” χοληστερίνης. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα πρέπει να περιληφθεί η βιταμίνη Β3 (νιασίνη), ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του βερίκοκου, απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ο σεφ Δημήτρης Μαυράκης προτείνει:

Γλυκό:

Μους από μαρμελάδα βερίκοκο και καρύδια.

Υλικά:

200 γρμ κρέμα γάλακτος 35%, 200 γρμ γιαούρτι στραγγιστό, 2 ασπράδια (για μαρέγκα), 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο. Για την σάλτσα: 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο, 1 κουτ. σούπας νερό.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την μαρμελάδα και το νερό για να φτιάξουμε την σάλτσα μας. Κρυώνουμε στο ψυγείο. Αμέσως μετά ρίχνουμε στο μίξερ το γιαούρτι και την μαρμελάδα προσέχοντας να μην μας κόψει. Εκτός του μίξερ και στον κάδο ρίχνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω ΑΡΓΑ-ΑΡΓΑ για να μην οξυγονωθεί η μους. Σερβίρουμε την σάλτσα μας σε ποτήρι Martini και ρίχνουμε από επάνω φλούδες από πικρή σοκολάτα.

Διατροφική Αξία ανά 100 γρμ.
Ενέργεια 277
Πρωτεΐνες 0.7
Υδατάνθρακες 55
Εκ των οποίων σάκχαρα 49.7
Λιπαρά < 0.1
Εκ των οποίων κορεσμένα < 0.1
Εδώδιμες ίνες 1.6
Αλάτι < 0.1